Natti

Godnatt på er! Sov gott.

Följ min blogg med bloglovin



Dom säger "gå och diska dina glas kära barn"

AVSLUTA MENINGEN:
Jag har insett att min senaste kyss: va sjukt onödig
Jag lyssnar på: inget just nu
Jag pratar: inte så mycket längte
Jag älskar/tycker om: A och M
Min bästa vän är: Markus, som jag saknar så mycket att jag inte ens kan förklara det
Jag avskyr när folk: Utnyttjar
Kärlek är: uppenbarligen inte något jag ska ha
Någonstans, tänker någon på: att jag mår illa
Jag kommer alltid att: bita på naglarna
Jag är hemligt förälskad i: -
Sist jag grät var: at the moment
Min mobiltelefon är: sjuk i huvet
När jag vaknar på morgonen: tänker jag på träning (ja jag är wierd)
Innan jag går och lägger mig: tittar jag mig i spegeln och konstaterar att jag är ful utan smink
Just nu tänker jag på: att jag kanske borde sova
Bebisar är: bäst
Idag har jag: varit social
I morgon kommer jag: må illa
Jag vill verkligen: vara snygg
Jag vill verkligen inte: vara tjock
En hemlighet om mig är: att jag är känsligast i världen och blir ledsen för ingenting och behöver någon som bryr sig då
När jag var liten: visste jag inte hur mycket jag skulle sakna den tiden
Om jag fick bestämma: skulle jag bara bestämma


tassar nu tomten runt om vårt hus

Konserten var jättejättebra! Förväntningarna va höga men de uppfylldes också. Enligt mamma är det pingstkyrkans medlemmar som frivilligt ställer upp på 5-6 julkonserter varje år, i Filadelfiakyrkan (som den tydligen stavas..). Det sjuka är att alla som medverkar kan sjunga, alla kunde! Publiken måste varit minst 500 pers eftersom det va fullsatt.



Nu har vi kommit hem och jag har hunnit skrvia klart min veckorapport. Vi har precis käkat middag också, och efterrätt mami hade köpt. Massa Lejonet och Björnen-glass med riven choklad över. Tjockisfamilj..

Nu blir det väl till att göra lite advent här hemma, ska nog tillbringa kvällen i soffan hade jag tänkt. Såg att adventsljusstaken va tänd, så nu drar julen igång. Imorgon är det 1 december och jag försökte lura till min en chokladkalender av mamma men hon bara tittade på mig som om jag va dum i huvudet. Hela jag-är-snäll-GE-MIG-EN!! - försöket misslyckades när Ludde berättade att han skulle öppna sina 2 kalendrar imorgon och jag insåg åldersskildnaden på min och min systerson.


Jag har ju sagt er.. - Säg det inte igen!

Det är sjukt hur en 8-åring och en 5-åring på bara några timmar kan ta dö på en! Efter jobbet igår åkte jag hem till A's pappa där vi skulle vara barnvakt åt hennes två småbröder. När jag kom vid 21-tiden hade hon redan varit där ett par timmar, stackars henne säger jag! Ungarna var helt otroliga - sprang runt i hela huset, kastade kuddar, skrek, brottades och skrattade. Allt samtidigt som vi försökte översätta en engelsk film åt dom, vilket inte gick så bra med tanke på att Robin ogillar kineser väldigt mycket och det typ va en asiatfilm..Robins hat triggade också Felix till att visa vad han ogillar genom att berätta hur mycket han gillar nazister. Herregud vilka barn. Hur söta dom än är däckade vi i soffan vid 2-tiden, helt slut.


Nu är jag hemma och ska snart hoppa in i duschen. Ska snart åka iväg och titta på "Den sjungande levande julgranen" med la familia. Det är någon julkonsert i Philadelpiakyrkan på Kungsholmen, som vi var på förra året. Det va den bästa julkonserten någonsin, så jag hoppas den är lika bra iår.



Men först blir det frukost!




Ser du vilken binge utan syndare

Jag ser nu vad jag gjorde inatt...hahah ibland är jag rolig! Varför jag skrev det där vet jag inte, heller inte när. Nu mår jag i alla fall bra, har både varit på min teaterlektion och jobbat på teatern istället för Matilda som hade dansuppvisning. På vår lektion hade vi smink idag. Vi fick öva på att sminka oss och varandra och det va sjukt roligt, tills det skulle av. Fyfan vad ont det gjorde! Fetsmink ska av någon jävla anledning torkas bort med hushållspapper, så jaa. Smärta. Sitter nu en timme tidig på jobbet och hade väl tänkt börja lite tidigare, så blir någon annan glad! När jag slutat, vid20-tiden, åker jag till Bromma och är barnvakt med A.

 
Bästaste <3



En solig natt när jag egentligen inte vet vad jag heter ellet bor

Hej.,.,

Mamma mus hon är en h*ra.




Hej Fredagkväll!

Alors..

Shopping med mami idag. Träffade henne i farsta efter skolan, käkade lite lunch och drog runt i affärer. Började på Åhléns där jag köpte en mascara och ögonskugga. Sedan vidare till JC där jag fick ett par jeans, mörka stuprör med ganska hög midja, superdupersköna. Efter det gick vi till någon liten b skoaffär där vi köpte ett varsit par skor. Sist men inte minst gick vi till H&M där jag köpte lite bassaker - b.la. ett svart linne, ett puder (visst är det konstigt att allt smink alltid tar slut samtidigt?!) och ett läppglans.

     



 


vad jag vill är...

Det är en liten skum känsla att sitta helt själv på plan 5 i skolan, som annars brukar vara kaosplanet eftersom både grundskolan och 3:orna brukar vara här.. men nu är det bara jag. Jag fick en data i alla fall. något posetivt. Förhoppningsvis kommer det inget på ett tag så att jag hinner skriva lite. Kommer det någon jag gillar, är det kört kört kört! (förlåt alla jag gillar)..Håkan håller mig dock sällskap! Världens bästaste Håkan! <3

Spinningen gick jättejättebra! Instruktören som har passet varannan fredag är världens bästa och hennes musik är ännu bättre. Ha spinning en morgon till fjortisdunk är oslagbart. (och ja, det här fjortismusikstadiet har vi egentligen passerat för länge sen kära 91:or). Nu ska det skrivas, sen yoga och efter det stan. Probably själv, men men..


Allt är tyst och natten är stilla

Jättesnabb morgonupdate! Klocan är 05:40 och jag ska gå om 20 minuter. Det blir ett morgonspinningpass innan skolan och hur bra blir inte det? Spinning 45 minuter, gå till skolan och skriva lite, yoga en timme och sen ut på stan. Spinning och yoga är en jättebra kombination. Man får ut rejält mycket på spinningen och det är jättejobbigt. Sedan har man yoga och då kan man koppla av och släppa allt bakom sig.



.

Ingen fattar. Ingen ingen ingen kommer någonsin fatta. Jag gillar inte världen. Och nu ska jag sova.

Vad tar man sig till när dem börjar bli heta?

Mamma berättade nyss att min Erica ringt. Ludvig, min systerson har precis fyllt 3 år och är inne i någon form av trots. Igår vid middasbordet hade han helt plötsligt fått för sig att kasta maten på sin mamma, som stått och lagat mat och serverat barnet. Hans pappa hade blivit skogstokig och tagit Ludvig från bordet, skällt ut honom och kört in honom på sitt rum. Efter ett tag när alla lugnat ner sig hade Lelle, hans pappa, frågat honom om han förstod varför han blivit så arg på Ludvig, varpå barnet svarar; "För att jag inte åt upp min mat.."

Det slutar inte där. De hade också varit på Byvägen där Ludvigs farmor och farfar bor. När han skulle gå på toa och Erica följde med som vanligt säger han helt plötsligt; "Jag vill att du ska gå..". 
Erica  säger; "Vill du att jag ska gå ut från toan? Kan du själv nu?"
Ludvig svarar; "Nej, jag vill att du ska gå ut från Byvägen. Jag vill inte bo med dig, jag vill bo på Byvägen"



Stackars Erica, det är inte lätt..
Jag älskar dig bästa Syster, det vet du!

Höger arm, vänter arm och skaaka

Mina ben skakar, eller darrar rättare sagt. Dom är jättetrötta efter Bodypumpen! Jag som tränat pump i 1 år, jag brukar inte bli såhär trött, vad är felet? Har i alla fall kommit hem och ätit nu, dagen var lång som jag hade misstänkt. En tre-timmars föreläsning och tre andra lektioner, plus ett träningspass = Sofia blir väldigt trött! Och vädret hjälper inte alls till på traven. Eftersom jag både kommit hem, ätit och fixat lite återstår det inget annat än det jag lovat mig själv att göra idag. P-L-U-G-G-A. Speciellt eftersom vi ställt in med Emelie idag bara för pluggandets skull. Så nu ska det skrivas. Det blir nog till att börja med uppsatsen idag, kan åtminstonne skriva en sida om Nazityskland. Frågan är bara hur bra det kommer gå eftersom mormor knappt hör något och hon och mamma just nu hitter en halvmeter ifrån mig och löser korsord. Jag vill rymma...



Imorgon är det fredag! Har en lugn dag i skolan eftersom det är hälsodag. Ska ha yoga mellan kl 10-11, sen slutar jag. Funderar på att gå på spinning innan och komma lite tidigare till skolan så att jag hinner jobba lite där också. Efter skolan blir det i alla fall lite shopping för min del, ska köpa en tubtopp, lite smink och kanske ett par skor. 
Har ju fått lön..
 

det lever människan av, att hon så grundligt kan glömma bort att hon en människa är

Föreläsningen va jättebra
, precis som Thomas alla andra föreläsningar! Det känndes knappast som att vi satt där i tre timmar och lyssnade på hur vidriga människor kan vara. I fyra veckor har vi fått lyssna och sett filmer om andra världskrigen och naztyskland. Det får mig att inse hur drymma och äckliga människor faktiskt är. Vi ska också lämna in en uppsats om det totalitära samhället (dvs. en diktatur). En analytisk jämrörelse mellan Tyskland under andra världskriget och ett annat totalität samhälle. Jag har valt Chile under Pinochets regim. Vi får se hur det går och om jag kommer vara ett nervvrak eller inte efter Apokalyps slut.

Har rast nu, pratade nyss med A som också är i skolan. Är trött som jag vet inte vad och ska träna sen...




Och en haj han

Godmorgon folket, hoppas ni sovit gott. Jag somnade sent igår och gick upp tidigt nu och det komibnerat med en 3 timmar lång föreläsning om andra världskriget direkt på morgonen, kommer inte bli bra. Käkar just nu frukost och har precis lagt på luren med Forsgrénska badet. Ringde och bokade ett Bodypumppass till i eftermiddag för nu är vi på banan igen.

Idag är det alltså;
* Den 3 timmar långa föreläsningen
* IUP
* Kemi
* Fysik
* Bodypump

Usch det blir en lång dag märker jag. Men det är väl lungt? Vi lever ju just once!



Juste, det är nästan 6 grader ute så tjocktröja och skinjacka borde räcka!


Långt från mitt eget hem

http://markusjohansson.blogg.se/2008/november/laten-ar-sa-till-dig-sofia.html

Du gör mig så glad Markus. Du vet precis som jag, att jag aldrig någonsin kommer lämna dig. Alltid alltid alltid vi.

In my heart there will be a place for you for all my love!


Och med min Markus i tankarna säger jag godnatt


Hur kan jag hoppas att ni ska förstå?

Jag kan faktiskt inte förstå hur vissa av er kan? Jag hör ibland folk säga att (och undra om) jag bara är med Alexandra för att jag vill vara som henne. Att jag utnyttjar henne för att jag vill bli som henne. Herregud! Någonstans går väl gränsen för människors avundsjuka? Visst är hon snygg och tjejen har stil! Många av oss skulle vilja se ut som henne och vara som henne, för hon är en underbar person. Men hur kan folk seriöst gå runt och tro att jag skulle umgås med henne så mycket som jag gör bara för att jag egentligen vill vara som henne. Jag är inte en ny Minna om det är vad ni tror. Jag skulle aldrig för mitt liv utsätta Alexandra för något, hon vet själv hur mycket hon betyder för mig. Hur kul är det föresten, tror ni, att hela tiden höra hur snygg man är och hur andra vill vara som en? Visst är det uppmuntrande och det ger en styrka men jag tror inte, om jag ska tala för Alexnadra, att det är speciellt kul att få höra det hela tiden. Det är heller inte kul för mig att få höra det jag nu gör. Förstår folk inte att det får mig att känna mig dålig som människa, att jag inte är något om jag inte är som henne? Ge er förfan! Skaffa ett liv, sköt er själva och skit i andra!


<3

A är bäst i världen och nu ska jag gå till skolan!




F'runderbart

Ibland önskar jag att jag va tjock för då skulle jag aldrig frysa. Kan det inte bara sluta snöa?! Det har snöat konstant sen i lördags och det verkar inte vilja sluta. Jag tror att de flesta faktiskt har fattat att det är kallt ute, att det är vinter och att Gud vill ha snö, så därför kan det bara sluta. Det va mysigt att ha mössa, vantar och halsduk i två dagar, sen tröttnade jag. Och den här hala marken, jag kommer ramla och bryta andra handleden, I svear!

Det där va dagens moral. Som ni kanske förståt har jag varit utomus idag. Kom nyss hem från A, där jag sov inatt. Vaknade och åkte nästan på en gång, har käkat och ska snart ta en dusch och göra mig i ordning. På dagens schema står det;

* Skola kl 13-16
* Spinning kl 17-17:45
* Hem och plugga kl hela kvällen

Typ...


Du borde ta och lära dig hur det kan gå

Haha så fort en dator kommer in i bilden när vi umgås blir det fight! Kanske inte fysiskt våld men nästintill psykiskt. "Du har redan suttit länge, datanörd", "gå och tvätta håret nu!!", "Du kommer så logga inom jag går.." ..and so on. Hela tiden. Vi blir sjukt tråkiga när vi kliver innanför dörren för då är det bara blogg och bilddagboken som gäller.

Men nu till annat, roligt istället! Vero Moda-clubbkvällen var jättenajs! Vi kom dit ca 10 minuer innan de öppnade och fick stå i en liten kö. Vi fick säga A's namn i dörren och sen gå in. När vi kom upp för rulltrappan fick vi dra varsin lott och sedan bjöds det på cider, frukt, och godis. Samtidigt som vi åt gick vi runt och tittade på kläderna. Det va 20% rabatt på allt. Det slutade med att vi köpte varsit skärp och A en klänning och jag en tröja. Vinsten på lotten (som vi såklart inte vann) va helt otrolig, jag hade så kunnat döda för den. Hon som vann fick en värdecheck på 1500 kronor och ett tillfälle med en personal shopper!! Jag tror inte hon själv riktigt fattade att hon hade vunnit...







Kvällen till ära hade A lånat sin brors systemkamera!

Allt är soligt och allt är roligt

Vi har precis kommit hem till A, käkat lite och nu ska vi snart börja göra oss i ordning. Åker om ungeför en timme. Ingen av oss har egentligen någon aning om vad det är vi ska på, förutom att det är på nyöppnade Vero Moda i glashuset på Drottningatan. Det ryktas om att det finns goodiebags för utdelning under kvällen, trevligt va? Det känns som att det är lite mycket mode just nu, men det gör mig ingenting. Ciao sålänge!


Nu skiter jag i en sån rubrik för jag är stressad

Sitter på helspänn just nu, om en kvart har vi nationella i engelska. Hör- och läs idag, totalt 120 minuter. Vid kl 9:00 börjar vi med läs och sedan kl 11:00 är det hör. Dom har riggat upp en högtalaranläggning på hela vår våning inför det här, det är jätteseriöst! Jag blir bara nerväs över det..

Nu till något trevligare, ikväll ska jag och A på nån Vero Moda-grej. Hon hade fått en inbjudan och fick ta med sig en vän. Så det ska vi gå på och det ska blir jättenajs!  Troligen får hon låna sin broprs systemkamera för att ta lite fina bilder. Mer om det senare, nu börjar jag snart. Wish me luck!


Nära de människor jag håller av, här i mitt eget hem

Hittade just fler bilder från dopet på facebook, i systerysters album!




 



  




Perfekta små damer är vi

Med tanke på mitt humör idag borde inte småtjejerna på teatern idag varit så jävla jobbiga! Det första dom gör när dom kommer är att dom börjar köra egna improvisationer och skriker och skrattar och håller på, så jag gick.

Jag orkade inte med dom, utan gick in till rummet bredvid och pratade med Malin istället. Och sen när lektionen börjat har ingen med sig manus och dom lyssnade inte på Nathalie någon av dom och dom va allmänt fula. Tack Gud för att det inte är min riktiga grupp, då hade jag aldrig gått dit! Den enda som är normal, söt och väluppfostrad är Ebba! Jag ska kidnappa henne och behålla henne hela livet för sötare människa man leta efter. Tro inte att det är för att dom är små som dom är jobbiga, för dom är mellan 11-12 år. Jag kan sätta nästan vad som helst på att dom har adhd hela bunten och det tillsammans med min pms jag haft i 2 dagar nu, det är ingen bra kombination. Det är ett under att dom lever allihopa..


Må så vara att den chansen finns att en nitlott vi bjuds

Den här kylan kommer bli min död. Det är helt sjukt vad jag fryser inomhus. Det blir kallare och kallare och jag klär på mig mer och mer. En gång i tiden var min vision att plugga idag, enda tills jag gick så pass långt att jag tog på mig mössan 1,5 timme innan jag ska gå hemifrån. Då travade min koncentrationsförmåga iväg någonstans, troligen för att inte komma tillbaka idag över huvudtaget.





Jag ska dra till Mini om en timme, funderar på att sminka och börja gör mig i ordning nu. Eller så skiter jag i det totalt och åker såhär. Bra idé Sofia! Folk får tycka vad dom vill idag, jag slår dom för jag har pms! Dessutom mår jag illa..


Halleluja! Amen..

För några veckor sedan på tunnelbanan hörde jag bland det bästa jag hört. Det va en kille i 7-årsåldern (K) som pratade med sin storasyster (S);

K: Vem har dödat Josef?
S: Va?
K: Erik i min skola har sagt att någon har dödat Josef, vem hör dödat honom?
S: Erik? va? Josef? Vem Josef?
K: Meeen vem har dödat Josef?
S: Men vem Josef menar du?
K: Men han va kung!
S: Kung? I Sverige?
K: Jaa, kung i Sverige! Josef! Vem har dödat honom?
S: Är du säker på att han va kung i Sverige? Du menar inte någon Gustav eller Karl?
K: *suck* NEEJ! Han va kung i Sverige, han hette Josef och vem har dödat honom?
S: Jag vet inte....
K: *är tyst ett tag* Han levde för länge sen, typ några tusen år sen.
S: Menar du Jesus?
K: JAA!! Vem har dödat Jesus?



Vilken härlig dag

Mmm måndagmorgon! Jag verkligen känner hur energin flödar, hur det fina vädret påvekar det underbara morgonhumöret och hur mycket jag faktiskt längtar efter att pulsera i snön med mina gråa tygskor. Jag verkligen vill stå vid busshållsplatsen och känna hur snön på nått mysitiskt sätt lyckas tränga sig in och nå halsen, hur tårna domnar och benen skakar. Helst får bussen vara lite sen också! Det är livet! ...eller inte..

Min planering för förre veckan blev totalt rubbad eftersom jag valde att inte träna alls, förutom ett spinningpass i måndags och ett yogapass. Jag kände att hela jag behövde vila och kanske komma igång med pluggandet. Därför vilar jag idag med och kommer igång imorgon, så att jag haft uppehåll 1 vecka, hur låter det? Det minskande tränandet har visat sig ge posetiva effekter på min kropp och det tackar vi för. Igår lättade en stor sten från mitt hjärta, idag väger jag 15 kilo mindre nu när ett av de större bekymren jag haft helt försvunnit. Ni som känner mig vet nog vad jag pratar om.






Lyssna åtminstone på mig

Som ni kanske märkt är rubrikerna på mina inlägg ibland lite annorlunda. Det är inte för att jag är hög eller något när jag skriver dom, bara så att ni vet. Jag går ju som sagt på Miniteatern där jag har gått i snart 8 år (kom jag fram till igår) och där spelar vi pjäser som visas världen över. West Side Story, Spelman på taket, Tolvshillingsoperan, Shakespearecollage, mfl. Kända pjäser med känd musik. Jag har sjungit så många låtar och sagt så många repliker i mitt liv så därför har jag bestämt att döpa mina inlägg till antingen låtrader eller någon replik. Alltid finns det något som passar in, vad man än skriver om. När jag skrev om henne döpte jag t.ex. inlägget till "För vad lever människan av?" från Tovshillingsoperan. En pjäs som handlar om vidriga människor. Mördare, parasiter, äcklel...you name it!

I might be a neard. Sorry..


När blev vår lilla tös så vacker? Snart är hon kvinna där hon står

Hemma! Snö snö snö...överallt snö. Visst är snö mysigt och en vinter utan det skulle inte vara en vinter, men i stormar när det är massa minusgrader ute, är snö inte alls uppskattat. Speciellt inte om man har tunna tygskor och strumpbyxor på sig. Då spelar det ingen roll hur tjock vinterjacka man har...mamma jag vill ha nya skor, jag vet att du läser! Imorse och på förmiddagen var det istället fint väder, det va kallt men solen sken. Och för att citera mamma "idag är en bra dag att bli döpt på". Det var hur mysigt som helst när kyrkklockorna började klämta, hon vid orgeln började spela och jag och David tog de första stegen och gick in genom gången. Han bar Lea, jag höll hennes hand. Det är något mäktigt med kyrkor, orgelmusik, tystnaden, allas blickar och allas kärlek. Vi hade inte gått mer än ett par steg, alla tittade på oss, förs både mamma och pappa satt och grät. Jag kände mig stolt, jag kände att från och med idag har jag ansvar över min prinsessa. Jag ska skydda henne från allt ont. <3





Jag och David fick varsit kuvert märkt med vårat namn. I låg ett fadderbevis, ett bevis på att vi från och med idag har ett speciellt ansvar för Lea. Den lilla broshen med bebisen på är en chilensk tradition och på banden står det "Lea Ines Edith Andersson, 23 November 2008. Padres Lennart Y Erica. Padrinos David Andersson, Sofia Lundgren". Allt på spanska eftersom både Ludvig och Lea är en kvarts chilenare båda två.



Älskling älskling älskling. Hur ska du någonsin kunna fösrtå hur mycket jag älskar dig och hur mycket jag kommer finnas för dig hela ditt liv? Världens bästa Lea, du är livets solstråle!


För vår skull tror jag vår värld kan bli lycklig ifall han är snäll och ung

Godmorgon! Jag sitter på A's golv just nu och det knns som att jag ska däcka av trötthet. Istället för att sova ska jag snart åka och möta mamma i solna centrum, som ska hämta upp mig innan vi åker till Täby. Jag känner på mig att dagen kommer varagrymt stressad eftersom jag ska hinna göra mig i ordning på någon timme hemma hos min syster, samtidigt som jag måste hjälpa till med diverse saker. Vi är ingen liten släkt, framförallt inte den på min systers mans sida. Jag tror att det är bjudet närmare 50 personer på dopet, chilenare helabunten. Och vi.

Men somsagt, jag blir gudmor idag. Till min egna lilla prinsessa!




<3







När en flicka blir så gammal att hon har fyllt 17 år

Glöm allt jag sa om att jobba idag haha, min chef smsade mig när jag påväg till teatern. Det stod något i stil med "Hejhopp! Idag ska vi bowla.." och jag blev överlycklig. Carin, världens snällaste, hade  tagit mitt pass så att jag kunde följa med mina kollegor (usch vad vuxet det där lät...) och bowla. Och vem tror ni va på topp? Fick 3 strike och typ 10 srärr (och nej jag vet inte vad det heter i plural!). Vi bowlade i 2 timmar och sen var jag typ död. Åkte in till stan, mötte bästaste på tunnelbanan innan vi gick till café 60. Dit kom Markus och Sanne också för att säga hej innan de åkte vidare hem till mig för att hämta sina saker. Meningen var att de båda skulle sova hos mig inatt men eftersom att jag ska upp tidigt och på dop imorgon och de hade planer på att sova länge, bangade båda. Men jag älskar dom ändå och jag skulle inte klara mig utan dom, helt klart! <3 Så när jag och A hade fikat klart började vi gå mot centralen och tack världen för att du är liten, vi träffade E mitt i stan. Stannade och pratade ett tag innan hon och hennes kompis skulle ut på krogen. Efterosm vi är små fick vi åka hem när dom gick ut. Ge mig min 18-års dag Gud!



Nu sitter vi hemma hos A och ska äta typ nått som hon är ute i köket och fixar :) Sedan blir det till att tillbringa kvällen här, min sista dag som inte gudmor.

Puss vänner, vi hörs imorgon!


På la plage

Det finns dagar och så finns det dagar. Det här känns som en dag, ingenting kommer vara sig likt. Och visst är det så, det räkte med att titta ut genom´fönstret i morse. Jag blev chockad och började nästan må lite illa när jag såg all snö. Det är lite för tidigt för min mening, vi är i mitten på november. Det till och med luktade snö när jag gick ut på ballkongen, hur det nu kan göra det med tanke på vad snö faktiskt består av. Eftersom det otroligt ovanliga fenomenet snö då har kommit till stockholm nu så kommer dom som kör både buss, tunnelbana och pendeltåg att gripas av panik och texter som "din resa kan ta ett par minuter extra idag pga halt spår"..och nej, det ramlar inte ner löv, regnar eller snöar varje år. Så jag har på känn att jag kommer komma sent till Mini. Ikväll får vi se vad som händer, kanske hade A någonting på gång. Hoppas du mår bättre idag älskling!



Nu hörde jag skratt från sovrummet, dom är vakna!


Ni herrar som oss lär hur man ska leva

Det börjar bli dags nu. Haha klockan är bara lite efter 10 men vi ska typ gå och sova. Eftersom det är fredag känns det faktiskt som en lättnad att göra det. Sanne har till och med somnat en gång redan. Imórgon blir det att gå upp kl 8 för mig eftersom jag har teater redan kl 10. Så det blir teater kl 10-14 och sen jobb 16-20. Mellan där ska jag träffa mamma och leta doppresent (och förhoppningsvis hitta en också...), köpa en mössa och kanske käka lunch. Vi hoppas också på att A är frisk imorgon så vi kan göra något på kvällen, jag är partytaggad. Godnatt folket, sov gott!

Ps, jag hoppas att jag jobbar med Mathilde imorgon btw.
Godnatt igen!



Jag som står i evig skuld ska slita dagar fram till kväll

Jag är trött trött trött och jag ska åka alldeles snart. In till stan och möta markus och sanne, <3 och sen hem till mig och ta det lungt, som jag ju så snällt lovat mig själv. Duktig som jag är har jag också skrivit klart min veckorapport om människovärde och jobbat nästan 10 uppgifter i kemin. Jag läntar efter min iPod, bara inte batteriet dör på vägen för då kommer jag somna på bussen. Hoppas jag håller mig vaken hela vägen.

Det är lite tomt, jag har inte träffat A sen i måndags!


Viva la vida

Det spelar ingen roll vad man gör för överallt märks det att det är fredag och så är det alltid. På bussen på morgonen, folk ler mer och i skolan är alla på bättre humör och utomhus är det alltid fint väder! Jag tror att det är så att hela Stockholm känner på sig att helgen bara är några timmar bort. Jag hade jättemycket energi idag och stora koncentrationssvårigheter, vilka dem flesta gick ut över David. På idotten idag hade vi idrottspsykologi, vi sju som var där, och då hade jag väldigt svårt att sitta still..

Vi slutade kl 11 idag så min helg har i princip precis börjat. Den kommer vara så fullspäckad, jag som hade lovat mig själv att ta det lungt..



 

Jag kände mig dessutom fin idag, och med mina kläder och mitt röda nagellack kände jag att det här va jag!


If I could turn back time

Godmorgon hurrni, hoppas ni sovit gott. Redan nu känner jag på mig att min dag kommer bli bättre än gårdagen. Ska ta mig in till skolan så att jag är där vid 08:30, ha morgonsamling, lite Eget Arbete och sedan en lektion i idrottspsykologi. Den lektionen ska faktiskt bli intressant med tanke på min inställning till träning och min kroppsuppfattning kopplat till hur mycket jag tränar. Sen slutar jag kl 11. Bästaste A är sjuk idag och hurvida hon orkar och är vaken köper jag kanske med mig lunch och åker hem till henne, så att hon får lite sällskap. Plus att jag saknar henne.

Sedan i eftermiddag ska jag möta upp Markus och Sanne på centralen och ta dom hem till mig. Vad vi ska göra vet jag inte eftersom vi tydligen inte hittat någonstans att dra eller något. Så troligtvis blir det massa godis och lite film vilket jag nog behöver med tanke på hur mitt tillstånd de senaste helgerna varit. Och på söndag ska jag på Leas dop och bli hennes gudmor och bör då vara klar i huvudet.

Juste, vet ni? Jag vet att jag talar för både mig och Alexandra nu eftersom vi brukar säga hur söta folk är. Vi får anonyma kommentarer ibland (eller av sådanna vi inte känner) där de förklarar hur starka vi är och hur mycket vi måste fortsätta kämpa. För trots att hon är borta ur våra liv, är ju ärren både stora och djupa. Inte ens det bästa suddgummi kan sudda bort det vi känner, gentimot henne och gentimot andra. Som jag sa förut, det är era kommentarer och ert stöd som gör att vi orkar en dag till. Tack!


I try dadie, but it's hurt

Jag har försökt idag, hela dagen har varit ett enda stort försök! Försökt vara social, pigg och glad. Försökt inte somna tusen73 gånger och försökt plugga. Jag kan säga så mycket som att inget av försöken fungerade. Förutom när jag fick tillbaka fysikprovet. Jag har varit så tråkig, trött och arg/ledsen hela dagen. Somnat överallt, minst 3 gånger sedan jag kom hem. Och lyckats skriva knappt en halv sida av veckorapporten. Något som kommer gå jävligt bra istället är att lägga huvudet på kudden och däcka. Sedan lyckades jag byta namn på bilddagboken också och det känns jävligt bra!
Nu ska jag chilla ännu mer, skriva en rad eller två, ringa markus och gå och sova!


Fysikalisk lycka?

Jag måste bara få berätta hur lycklig jag är! Vi fick tillbaka våra fysikprov idag och redan när vi fick veta att vi skulle det började ryktet om att Gabriella hade fått alla rätt att spridas. Jag visste ju att jag va körd eftersom att både jag och alla som känner mig vet att jag inte vet någonting om fysik över huvudtaget. Jag hänger inte med på lektionerna och kan inte jobba på egen hand. Jag vet knappt vad jordens gravitation är (9,28 eller 9,82?) och det bör man kunna och är i princip det första man lär sig. Dom i min grupp tror att jag är mer korkad än vad jag ser ut och Peter nästintill hatar mig. Så bra är jag på fysik. Gabriella fick tillbaka sitt prov först av alla, 20/20 G-poäng, 9/9 VG-poäng, 1/1 MVG-poäng, dvs alla rätt. Jag fick tillbaka mitt prov sist och Peter såg väldigt skeptisk ut. Jag började nästan gråta av lycka när jag såg att jag fått G! gränsen för G låg på 8 G-poäng och jag hade fått 9. Jag va i extas resten av lektionen.

Bussen stannade inte på Kubbegatan idag.


It doesn't matter

Godmorgon på er! Jag sitter, för första gången på mycket länge, i sängen och äter frukost och tittar på vakna med voice. Jag tror att det är för att jag är själv hemma, jag gör lite som jag vill. Eller så är det helt enkelt, för att citera matte/fysik-peter, för att vara lite crazy sådär!


Kärlek och godnatt

Godnatt hurrni, sov gott!



Hoppas morgondagen blir bättre!


I en bordell som gav oss hemmets frid

ÅHHHH jag blir så arg på mig själv ibalnd. På teatern för 3 (?) år sedan spelade vi Tolvshillingsoperan. Då tyckte jag sen bara var konstig och oförståelig. NU fattar jag hur mycket jag jag missade...Fuck it. Jag hatar att jag inte tog tillvara på tillfället, den är ju världens bästa!

Mackie och Jenny, världens bästa låt. Jag lovar.
Och det braiga börjar vid 0:30.





(..sen är jag ju lite av ett i-landsproblembarn också)


Stockholmsfilosofi

Jag går ut från skolan och känner hur vidrigt kallt det är, tänker för mig själv "snöar det? nää, det är bara kallt". Jag sätter mig på tunnelbanan, möts av trötta, stressade blickar som alla tänker precis som jag, varför är det alltid så mycket folk och så trångt? Kan inte alla bara dra åt *******?! Jag tränger mig av på gullmarsplan, tittat på klockan, 16:19, bussen går 16:20. Jag hinner!. Kommer fram till rulltrappan, inser att jag aldrig kommer komma mellan folkmängden och springer istället upp för trappan. Tar mig ut genom spärrarna och upp för nästa trappa. Det är riktigt kallt och jag ser att det faktiskt är snö och inte regn. Människor står överallt, huttrar lika mycket som jag. Undra hur länge de stått och väntat på sin buss? Deras buss kommer. Jag kommer på att juste, jag måste ju springa om jag ska hinna. Jag börjar springa, min buss står där. Jag fortsätter springa, busschauffören trycker på sin knapp och dörrarna stängs. Jag står kvar utomhus. Hejdå bussen.

Jag kommer på att den här tiden på dagen går bussen var 10:de minut, det är lungt. Men jag fryser. Tar på mig fingervantarna mamma köpte igår, dom värmer lite. Tittar ner på mina ben, dom skakar. Och det är 8 minuter kvar tills bussen kommer. Jag får sms, måste ju svara. Tar av mig vanten, vill inte svara, jag vill ha vante. Försöker med vanten, det går inte. Jag ser att snöflingorna är riktigt stora och hoppas att dom ligger kvar ett tag innan de smälter. Svarar på smset, mina fingrar är gula. Får ett till sms, väntar med att svara. Bussen kommer, killen bredvid är snygg. Jag kliver på och påminns om att det finns inget jag älskar så mycket om värme. Bussen åker, snöflingorna är ännu större och marken är faktiskt vit.
Det snöar, jag vill göra snöänglar  ♥ ♥



Slå alla barn

Av någon anledning beter sig alla barn likadant på 3:ans buss mellan Skanstull och Tjärhovsplan mornar mellan kl 08:00 och 08:30. Det måste vara jagärtröttochvillintetilldagissålåtmigva-syndromet. Och om man sitter bredvid en sådan (ja en sådan, ett ting. En icke-levande varele, precis så som barn är) när man precis tränat och stressat i duschen och upp för Sveriges jobbigaste backe, för att sedan springa till bussen, är man inte speciellt sympatisk för sådanna. Då gräver man i panik upp sin iPod som man vet att man har där någonstans och bedövar allt med Gavin Degraw.


det börjar bli dags

Vår bästa videoblogg från igårkväll!





"So what, I'm still a rockstar. I've got my rockmode and I don't need you!"

För vad lever människan av?

Vad tar man sig till när man vet att man har folk emot sig? Allt vi fått utstå, ni vet ju själva. Först fick vi vara med om skiten och sätta våra liv på att vi skulle rädda henne till varje pris. Vi skulle förlora våra liv genom att sjunka så lågt som till hennes nivå, för att hon själv inte skulle tro att hon va ensam. Vi satt där, dag ut och dag in, försökte få henne att förstå att hon va lika mycket värd som alla andra. Vi intalade henne att hon va vacker och stark, modig och duktig. De gånger vi skulle ha roligt tillsammans slutade alltid i kaos, hon blev ledsen och vi tröstade. Än en gång fick vi ställa in för att hon mådde dåligt. Vi följde henne var hon än gick, blev arga på varandra för att vi till slut inte orkade. Vi var ju bara människor! Vi insåg att vi aldrig skulle kunna rädda henne och fick leva med tanken på att hon en dag faktiskt kunde bli mördad, och det skulle vara vårt fel. Det visste vi. Vi älskade henne, hatade oss själva. Sen fick vi veta att hon suttit och kommit på allt. Inget av det hon hade berättat för oss var sant. Hon hade aldrig varit med om de sjuka saker hon sa. Vi hade aldrig varit i fara, så heller inte hon. Vi hade varit tysta i onödan. Hållt allt inom oss i onödan. Hjärtat hade exploderat av sorg och hat, i onödan. Allt var i onödan, allt allt allt! De vänner vi mist, den familj vi valt bort, de saker vi gjort, allt-var-i-ONÖDAN! För hennes njutnings skull..

Visst, allt är över och hon är bortglömd. Men känslorna kommer fram ibland. Jag inser hur mycket mitt liv är värt. Tillsammans är jag och Alexandra starkare än allt. Vi har bestämt oss för att till varje pris klara oss igenom stormen av det oförståliga. Trots att vuxna människor (de ska kallas kloka) har mage att kalla oss kränkare..Det finns de som anser att vi gjort fel och bör straffas för det. Vi har inte gjort någonting. Kan man bli ankladad och bötlfäld för att inte vilja vara någons kompis?

Vi har som sagt bestämt oss för att klara av det här, till varje pris, och jag vet att vi har många som stöttar oss. Men det kommer bli svårt och vi behöver all hjälp vi kan få. För just nu finns det de som gör allt för att sabba. Inte sabba på ett konkret sätt, utan förstöra för mig. Jag personligen tycker att skitsnack är tillför mellanstadiet och småbarnsåldern och inte bland blivande vuxna. Det är inte snällt att hjäntvätta en icke-vetande människa, försöka få den att automatiskt hata. Det är inte snällt att två-två sitta och prata skit om en tredje, inför den fjärde när den tredje inte är närvarande. Det är heller inte snällt att medvetet göra någon ledsen och känna sig obehövd då den egentligen inte gjort något.

Jag ville bara säga det. Min vardag, min sanning.


Every now and then

Jag är duktig, jag är stolt! Josefine frågade hur det händes att inte ha träffat F på ett tag. Jag svarade att det inte gjorde mig någonting, att jag inte bryr mig. Jag var ärlig, jag sa sanningen. Jag är duktig, jag är stolt!





Inget kan ändra på mig

Godmorgon på er, Hoppas ni sovit gott! Jag sov alldeles för lite känner jag, mina ögon vill däcka hela tiden. Jag är ganska avundsjuk på A som är ledig idag och får hur länge hon vill. Även mamma gick nyss och la sig igen, inte rättvist.
Ska i alla fall snart börja göra mig i ordning och sen palla mig iväg till skolan. Har svenska och matte på förmiddagen men måste klämma in en missad engelskalektion där också, hur det nu ska gå till..Och på eftermiddagen har vi case-tid och om jag förstod rätt ska vi infinna oss på något muséeum i gamla stan kl 15. När vi har slutat ska jag skynda mig till biblan på Medis eftersom jag inte hann det igår, innan jag träffar Felicia. Vi ska prata lite om allt. För ja, saker och ting har blivit värre. Det är en jävla lek på mellanstadienivå just nu. Tur att jag har A, annars hade jag inte klarat det här.



Jag hade tänkt att ha mina Cheap Monday idag! Vågar jag?



Du hittade nyckeln, låste upp och vandrade rakt in i mitt hjärta

Bästa dagen på länge, med bästa sällskapet!



Jag älskar dig! Snälla glöm aldrig det <3


Gästbloggniiiiing

wzuuuuuup?! Befinner mig just nu i schöööndal, fett skönt här namnet lever upp till ryktet. Sofia hoppar runt som kvinnan är high, vilket vi tyvärr inte är! hahah. Hon har en fin fin nya navelpiercing med en stjääärna! så sött så. vi käka swedish meatbolls med gluten-laktos-sak-pasta och mozarella! det var gott. vi skulle plugga. men det lät inte så lockande så vi sket i det totalt. det gör mig nada!

När jag kmr hem ska jag skicka lite bilder och filmer(!!!!) vi tagit nu, dvs Fias första största bästa videoblogg i historien! nej nu ska vi gå och röka på puuuuuuuuuuuuuuuuuss




*fett ironiskt inlägg* PUSS på rumpan! /Alexandra!

Hon ska få så mycket ketchup hon vill

Jag läste (eller såg, jag kommer inte ihåg) att vår generation, framförallt tjejer, generellt kommer leva kortare än tidigare generationer. Och allt sägs bero på stress. Hur mycket och vad man ska tro på vet jag inte, men det måste ligga något i det med tanke på att jag är jävligt stressad just nu. Jag va tvungen att hoppa över mina eftermiddagslektioner idag eftersom jag alldeles strax ska åka och ta min andra Gardasil-spruta. Så jag kom i princip nyss hem. Klev innanför dörren för 25 minuter sen och har sedan dess både hunnit fixa mat och äta. Det kan verkligen inte vara bra. Efter sprutan måste jag vidare till Stadsbiblioteket och lämna en bok, plus låna minst två nya, innan jag därifrån går till Mini.



 


När jag är klar där ska Alexandra möta upp mig på st:eriksplan och följa med mig hem. VI ska laga middag och plugga lite eftersom att jag är själv hemma ikväll. Jag gillar Alexandra, hon är soulmate.

Btw, jag har varit så speedad idag!


Min storebror spådde besvär

Jag vet inte hur många av er som såg vad jag hade för status på facebook igår. Till er som missade det, jag hette

"Sofia Hökby Lundgren http://ienmage.blogg.se , tillägnad Douglas"

Jag hade ju gjort om min header! Det som står är sant, jag vill bli en superman som min bror. Imorse när jag loggade in där såg jag att han kommenterat min status och skrivit "med stor makt kommer stort ansvar". Jag kom på hur otroligt mycket jag älskar min bror och hur mycket jag faktiskt saknar honom. Det är ju inte så att han bor långt borta och jag inte har möjlighet att träffa honom, men sanningen är den att det aldrig lixom blir av. Jag känner mig som en dålig människa som aldrig tar intiativet att åka och träffa honom, han är ju trotsallt min bror. Hur kan det bli så att jag saknar honom så pass mycket med tanke på att han va den jag hatade mest när jag va liten? Eller kanske är det normalt? Vem hatar inte sin bror när man är liten?

Jag kom också på hur mycket han får se och höra när jag har honom som vän på facebook och när jag vet att han läser min blogg. Jag vet att han inte gillar det men han har själv varit i min sits och han var tusen gånger värre än vad jag är. Vad han än ser och tror vet jag att han alltid kommer finnas där för mig och hjälpa mig om  jag behöver. Han är min bror, min räddare i nöden. Jag älskar honom!



Jag minns den dan jag blev kär,
min storebror spådde besvär,
så skönt besvär.

Min bror och jag
vi har kramats av samma mamma.



I have a dream

Min vecka kommer vara så full så jag vet inte när eller var jag ska göra allt, eller hur jag ska hinna.

Måndag:
Spinning kl 07:00
Skola 08:30-16:00
Vaccinera mig 15:00 i Farsta
Lämna bok och låna ny på biblioteket
Teater 16:45-18:10 på st:eriksplan
Hem och plugga kemi och fysik

Tisdag:
Bodypump kl 07:00
Skola 08:30-16:00
Fika med Felicia efter skolan
Hem och plugga, börja skriva min uppsats om det Totalitära samhället

Onsdag:
Skola 08:30-16:00
Step 17:30-18:30
Hem, fortsätta plugga

Torsdag:
Skola 08:30-16:00
Träna något
Hem och fortsätta skriva uppsatsen, och veckorapporten

Fredag:
Spinning kl 07:00
Skola 08:30 - ?
Sanne, Markus och Lexie bor hos mig i helgen <3

Lördag:
Teater 10:00-14:00
Jobba 16:00-20:00
Hem eller ut med Sanne, Markus och Lexie <3

Söndag:
Lea döps och jag blir godmor


Plus att jag ska börja läsa min andra bok i svenskan och börja med litteraturanalysen. Sola med Lexie och plugga med Lexie. Vara med Lexie och umgås med Lexie. Jag är fett busy och jag önskar att jag hade sju armar..


Ny header

Hur jävla mörkt den än är så finns det dem som livar upp. Dem som vill lyssna och försöker förstå. Cred till dem!


Jag har varit jättekort och tråkig idag, förlåt.


.

Ni sårar mig. Jag vill inte mer, det är ert fel.


Lilla fågel blå

Mina naglar är rödmålade och jag väntar på att få åka och träna. Var som sagt hemma hela kvällen igår och somnade kl22. Vaknade när klockan ringde 09:00 imorse och hade utan tvekan kunnat sova längre! Så med 11 timmars sömn är jag nu rode för ett Bodypump-pass med Jennie i Farsta om en och en halv timme. Hoppas det blit jättejobbigt, för det behöver jag. Jag har så mycket inom mig just nu och med hård styrketräning får man ut det mesta.  Sedan blir det att säga hejdå till scuffarna på stationen eller något, gå i stan med A och hem och plugga. Appråpå A, hon verkade ha jätteroligt igår. Tack Gud för det! Vem behöver inte ha roligt om just hon? Bra val!

Jag vill ha nya skor och nya jeans.


En liten historia, avgör själv om den är sann

Tio Första:
Första bästa kompis: Evita
Första bil: Jag önskar att jag haft en första bil
Första husdjur: Rapid
Första semester: Jag är inte förvånad om det va Gotland
Första jobb: Bolindervallskiosken ffs!
Första köpta skiva: Oj...jag vet inte ..
Första riktiga kärlek: Det va så sorligt, jag va så kär!
Första piercing: Förutomm öronen, naveln
Första konsert: Markoolio på globen! :D


Sju Sista
Sista alkoholdrycken: antingen groggen eller shoten felicia och jag tog igårväll, kommer inte riktigt ihåg.
Sista filmen du såg: Den Gröna Milen
Sista ringda telefonsamtal som står på mobilen: Alexandra <3
Sista bubbelbadet: Oh gash, läänge sen
Sista gången du grät: På kemin i onsdags :)
Sista måltiden: Allt som fanns att äta på mässan


Sex saker du gjort idag:
1.Vaknar upp bakis som jag vet inte vad
2. Ångrat
3. Fått tröst och medlidande av Sanne och Lexie <3
4. Varit på mässa och ätit ihjäl mig
5. Konstaterat att vi är lika <3
6. Badat


Däckarlördag

Jag måste bara berätta för alla att jag somnade på skrivbordet nyss. Jag har inte sovit någonting i natt, därför tror jag att det är bra att jag är hemma ikväll. Kl 20 ikväll, en halvtimme innan Lexie ska på fest, kommer jag ha somnat. Jag längtar redan.


ja jag vet inte vem


All by myself

Ibland känner jag mig tjock på riktigt! Som när man kommer hem från "mat för livet"-mässan. Så mycket mat och så mycket kakor och bullar. Allt gluten- (och visst) och laktosfritt. Vi gick runt på mässan mellan 12 och 15 och åt. Efter gårdagens bravader är jag dock sjuk och har ingen röst över huvud taget kvar. Vi satt alla sju ute på nakenberget och chillade i kylan. Måns och Alex gjorde upp en brasa och vi andra vet jag inte vad vi gjorde. Johanna har ett par bilder på sin kamera som borde raderas...

Egentligen var det just nu tänkt att jag, tillsammans med de andra, skulle vara hemma hos Bella och att vi kanske skulle titta förbi på en av hennes kompisars fest. Men eftersom vi av någon anledning skulle vara ute igår har jag blivit sjuk. Jag har ont i halsen och nästan ingen röst kvar. Så förmodligen blir det party all by myself..


That's what friends are for

Nu ska jag snart göra något som är lika jobbigt som vanligt. Det som gör att jag orkar är du som alltid finns där bby, <3



jag är brun

Min mamma och jag hade en diskussion igår, angående vikt. För henne är det viktigt att sätta gränser för min vikt, fråga mig inte varför. Det är inte alls så att hon säger att jag inte får väga mer än ett visst antal kilo, absolut inte. Utan snarare så att hon brukar fråga hur mycket jag väger och titta strängt på mig om det är för lite för hennes smak. Kanske kan jag förstå henne eftersom jag alltid haft problem med och komplex över min vikt. När jag va liten, fram till jag va ca 12 år var jag överviktig. Det va inget jag direkt brydde mig om då men klart att det va jobbigt eftersom alla tittade. När jag va 13 år skilde sig mina föräldrar och jag började må oerhört dåligt. Från det att jag va 13, till jag va 15 hade jag anorexia. Jag va 3 hg från att bli inlagd, min mamma hade satt gränsen 42 kg för mig då 158 cm kropp. Nu är jag normalviktig och jag lever sunt, dock kommer jag alltid ha komplex och det är sjukdommens fel.

Vad jag ville komma fram till var att vi disskuterade höftben igår. Jag konstaterade att höfter är jättefint och det finaste på en kropp måste näsan vara höftbenen. Till min förvåning höll mamma med. Vad tycker ni?
 Är det fel att säga så i ett samhälle som redan är tillräckligt utseendefixerat?


<3

Sovtime snart, ska upp kl 05:20 imorgon för ett spinningpass innan skolan. Vid lunch ska bästase A komma till min skola och äta och sen ska vi dra och sola. Sen på kvällen blire party med scufarna!

Jag älskar' t <3 Godnatt


No mather where I go, I know where I come from

Dålig uppdatering idag, jag vet. Förlåt för det men idag har jag faktiskt varit busy. IUP-samtalet gick faktiskt bra, den mesta av tiden berättade mamma om sitt jobb för Thomas, som lyssnadee intresserat och konstaterade att hon hade ett speciellt jobb. Medan jag satt där och hade lite lätt panik över massa skolarbete jag kunde göra istället, men satt som den snälla människa jag är och lyssnade, nickade instämmande och sa "ja" då det passade. Efter samtalet hade vi världens segaste dag, med signering och kemi. Vid lunchtid sa jag och Jenny nästan i mun på varandra "jag vill äta ute idag!", varpå vi gick till Tullys på en gång. Åt varsin kycklingsallad, kollade i affärer och hade det allmänt trevlig, innan vi gick tillbaka till skolan igen. Slutade strax före 15-tiden och åkte till frissan.

Fixade slingor i hela håret, så utväxten blev mindre synlig. Klippte även en liten snelugg (haha jaa bby, det blev så<3).
Är hemma nu och ska försöka ta tag i svenskan hade jag tänkt. My wish!



Godmoron Sverige

Har egentligen jättebråttom eftersom mamma och jag ska ta bussen som går om 20 minuter. Ska vara i skolan kl 08 idag, för att ha IUP-samtal. Jag bävar verkligen, mina resultat har blivit så mycket sämre och det vet mamma inte om. Efter skolan ska jag till frissan och färga utväxt samt klippa snelugg (väldigt kanske). Det beror på om A följer med eller inte, gör hon det har jag inge val haha. Innan A kommer till mig ska hon luncha med B, vilket jag tycker är jättebra. De behöver sin tid!


Föresten, såg att jag har fått ganska många besökare. Eller i alla fall för att vara jag. Eftersom att jag är nyfiken, vill ni berätta vilka ni är? :)

Ha en bra dag, med eller utan utvecklingssamtal!



I can't hold on

Vad gör jag för fel? När jag säger att jag inte vet, vet jag ju inte. Jag gör allt för alla hela tiden, jag har ingen tid över till mig själv och min familj eftersom jag sätter er framför allt annat. Det gör jag gärna, sålänge jag får något tillbaka. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag trodde det va bra, men du kunde sätta dig över mig en gång till tydligen. Grattis, det gick utmärkt!



Vårt liv - vår sanning

Min tur att publicera, min tur att berätta sanningen. Jag kan inte nämna några namn men jag tror de flesta förstår vem det syftas på. Det här är mailet jag skrev och skickade till killen hon sa hade gjort allt.

"Vi förstår att du är förvirrad just nu, helt plötsligt berättar vi att du varit med i en jävla lek du egentligen inte varit. Hon har under ett års tid använt dig som ett sätt att själv få uppmärksamhet. Vi har varit hennes kompisar och självklart trott henne, enda fram tills för ungefär en månad sen då vi fattade vad hon gjort. Hon måste vara sjuk för det hon gjort är inte normalt. Allt har pågått så länge så att det inte riktigt går att förklara på ett mail, jag kommer i mailet säkert glömma detaljer som är viktiga för historien men det är bara att fråga om vad som helst ifall du undrar, vi har varit med om allt.
 
I somras fick vi veta att Hon blivit våldtagen på fridhemsplan. Vi blev jättechockade, det gällde ju vår kompis. Det va du som hade våldtagit henne, med ett par kompisar. Stuckit upp en sax och drogat henne. Hon reste sig upp och gick därifrån. Det fanns en kille, en hjäplte oss. Han skickade sms till Alexandra, via Henne där det stod var du var och var vi inte skulle gå för att träffa dig. Han som hjälpte oss va din kompis och luskade fram information från dig, för att hjälpa oss. Han skickade sms till Henne där det stod "Alexandra: blablabla...." som hon skickade vidare till Alexandra, Alexandra svarade "*namn*: blablabla" och skickade till Henne, som skickade vidare till honom. Vad han hette visste vi inte. När Alexandra eller någon annan av oss var med Henne skulle inget hända, bara om hon va själv. Våra vardagar var likadana vare dag - hot, förföljelser och våldtäkter..alla utförda av dig. När du våldtagit Henne tre gånger hamnade du och dina kompisar på psyke, det va din pappa som såg till att du hamnade där. Du hade permision en dag i veckan. Du hade gjort de mest brutala saker med Henne under sommmaren och hösten. Det fanns inga bevis, men det tänkte vi inte på. En dag fick du för dig att döda Henne, och för att inte göra det skulle Hon och Alexandra tillsammans spela in porrfilmer och skicka till dig via msn. Du blev aldrig nöjd, så de fick spela in 4 stycken. Scenerna var vidriga och du sa att du njöt.
 
Vi kom på Henne för ungefär tre vekor sedan, utan att berätta det för henne. Hon fick panik för att vi inte svarade och på en enda dag hade hon spammat oss med totalt 80-85 samtal och 300 sms. Det syntes tydligt att hon hade något att dölja. Hon var desperat att få oss att tro att hon va oskyldig. Hon hade för sitt liv inte suttit och kommit på det här, enligt henne. Vi konfronterade och träffade Henne. Hon var helt förstörd och försökte manipulera oss att fortfarande tro henne. Vi gjorde eller gör det fortfarande inte, hon är sjuk. När vi berättat för henne att vi inte trodde henne och lagt upp massa bevis för att de hon sagt inte hade varit sant, sa hon att du tillsammans med honom (din kompis som hjälpte oss) som vi nu visste vad han hette, våldtagit Henne igen. Ni hade även skurit upp henne så pass att hon fick åka till sjukhuset. Hon sa också att hon anmält er. 
 
 
Vi tror att Hon är sjuk, mythoman eller något. Den här kille, din kompis, finns inte eller har aldrig funnits, du har inte gjort det hon sagt. Hon har förstört vårt liv och smutskastat ditt namn. Du måste ta reda på om det finns någon anmälan på dig och vad folk tror och har sagt om dig.
 
Vi hjälper dig gärna!"

Nu ligger det ute, varsågoda läs

Sitter hemma hos älskade A. Hon är modig, speciellt idag. Hon har gjort ett stort framsteg nu, hon har publicerat. Om ni nu läser kommer ni få veta allt.

M utsatte oss, tog vårt liv ifrån oss.


Vardadslyx

Har slöat hela förmiddagen. Jag blir jättelat när jag är hemma en hel dag, får inget gjort. Har försökt göra lite fysik eftersom vi har prov imorgon, klarade 2 tal sen orkade jag inte mer. Det värsta är att jag vet någon som verkligen behöver plugga för att få godkänt. Jag måste göra det imorgonförmiddag, annars blir det fail. Nu ska jag göra mig i ordning, måste åka hemifrån om en timme. Ska först till världens bästa A för att lämna mina saker innan vi åker till Solna Centrum. Där ska vi hanlda mat och sedan åka vidare hem till Emelie som bjudit hem oss på middag. Det ska bli supermysigt verkligen, vardagslyx kallas det. Sen ikväll åker jag hem till A igen och sover där till imorgon, <3






Måste prova

Jag gick just in på Fashionway för att se om det fanns något nytt om *****, det gjorde det inte. Istället såg jag att om man blir medlem kan man få massa förmåner, så jag prova.


www.fashionway.se


Pinky

Ibland blir jag... vad ska jag säga? Inte ledsen, inte arg, besviken? Ja kanske. Ibland blir jag besviken. Visst måste jag stå för det jag skriver och de bilder jag lägger upp på min blogg, det är jag medveten om. Jag är glad att jag inte kan se vilka mina besökare är men jag är nästan säker på att minst ett par av dem är min mamma, min pappa och min syster. Kankse till och med min bror? För mig är det ingen anledning att inte publicera det jag vill. Det finns bilder taggade på mig på facebook som ingen av dem överhuvudtaget borde se, men jag har valt att inte ta bort min tag för att jag tycker dem är värda att se vem jag är. Jag skulle kunna göra det så mycket lättare för mig genom att avtagga mig från alla bilder på facebook, skapa "limited profile" och ta bort min blogg, men hur kul är det? Jag vet att mina föräldrar vet vad jag gör, och precis som alla andra har "vi pratat" om det. Min mamma kan sitta och titta på bilderna och skratta, hon uppsattar när jag har roligt. Sedan kan man ju diskutera om hon tycker det är okej eller inte.

Det jag vill komma fram till är att till och med mina föräldrar accepterar det jag gör till större grad än vad vissa av mina kompisar gör. Vissa av dem har jag inte träffat på hur länge som helst och de "håller koll" på mig genom min blogg och bilddagbok. Jag kan förstå att vissa saker är "chockerande" för vissa, men låt det va. Jag är inte ert ansvar. Jag kan stå för det jag gör helt själv och ingen kan få mig att bli någon jag inte vill vara.

Over and out


Ångest hit och dit

Kollar runt lite på frisyrer, hur vill jag ha mitt hår? Jag ska ju till frissan på torsdag och färga min extrema utväxt. Eventuellt slinga hela håret, får se vad de tycker värkar bäst. Skulle jag tom våga mig på en snelugg? Jag vill men vågar nog inte.

Skulle kunnda döda för ett hår som detta




Juste, fixade just världens bästa Markus blogg,


Måndag

Mat, bäst i världen. Usch va hungrig jag va när jag kom hem alldeles nyss, det va inte roligt! Som tur var stod maten på bordet när jag kom hem, tack mamma <3 Förutom inläningen i skolan idag, har vi haft matte och engelska. Nu börjar matten bli svår måste jag erkänna. Blir stolt om jag lyckas med ett VG i matte C.

Vid 4-tiden hittade A fram till min skola och vi åkte tillsammans till Mini, där hon tittade på när vi repade. Galna ungar i min grupp, ibland vill jag strypa dem alla...

Imorgon bli det mysigt, right B1?



Jag är bäst ibland

Power. Jag har mailat in veckorapporten nu, tre timmar innan deadline! Jag ville bara säga det. Och att jag mår lite dåligt idag.


Innan sängdags



Innan vi går och lägger oss gråter vi och tänker på vad du gjort mot oss. Inser att du förstört vårt liv och gett oss men för livet. Gett oss bilder som aldrig kommer försvinna. Vi överlever av tanken på att vi har varandra. Tillsammans är vi starka.

Godnatt

Fullt ös medvetslös

Lördag v.43





Lördag v.44




Lördag v.45





För jag har himlen runt hörnet

Lyssnar på låtarna A skickade till mig förut idag, människan har bra musiksmak! Som om vi inte vore lika på andra sätt också?! Det konstaterade vi idag, att vi är lika på så sjukt många sätt!

Mami och jag va på Willys i Älvsjo för en stund sedan och storhandlade, å nu är hela kylen full med mat. Vilket är jättebra eftersom jag varit hungrig hela dagen. Och brukar vara. Vi handlade också middag som vi just åt, wok med lövbiff. Jag dog. Det va så gott. Nu ska jag plugga vidare, skriva om den ulitmata staten och varför vi behöver en (om vi behöver en)..



Slitet

Hej och godmorgon, jag kom nyss hem från Alexandra där jag sov inatt. Gårdagen va helr vrickad och det hände så mycket. Efter jobbet va det bestämt att Alexandra skulle komma in till stan och vi skulle hitta på något, och ...det gjorde vi! Egentligen skulle vi gå till Café 60 där alla tjejer från skolan satt men vi orkade inte, så vi tänkte åka hem. När vi kom till centralen fick vi sms om att Alexanras bror va där så vi gick och träffade honom. Han va med Simon och nån hög 24-åring från Polen som blev jättekär i A på en gång. Men vi drog ganska snabbt eftersom alla va på oss. Som tur va kunde vi dra hem till Monique, Felicias kompis, på söder. När vi kom hade de någon blanding av chillkrök/fest och det va hur trevligt som helst. Eftersom jag inte hade ätit speciellt mycket på hela dagen tog jag priset, som Jessica så fint sa, i lättpåveradsyndromet. Jag tänker inte säga hur lite jag behövde för att...ja ni vet...för det är pisamt...Men som sagt, trevligt va det! runt 1-tiden åkte vi hem och min fortfaranade fulla Alexandra skulle till varje pris ha en cheeseburgare, så vi fick lalla runt halva stan för att hitta ett öppet Mc Donalds. Och när vi kom ner i tunnelbanan tog det typ 20 minuter tills tåget kom, så vi va hemma hos A vid kl 3 någon gång. Åt lite och däckade på en gång.

Vaknade runt 11-tiden och åkte hem. Va hungrig som ett litet as, så jag har precis ätit frukost. Fick nyss mail från A, jag tror det är bilderna!


Han ba vricka foten!

Det här får bli ett jättesnabbt godnattinlägg. Sitter på madrassen Alexandras mamma bäddat åt mig på golvet och har just ätit youghurt och müsli som nattmat eller nått. Gott vare, och trevligt har vi haft. Mer om det imorgon, nu ska vi kolla på Borat!



We hit the road!

Sitter nere på kontoret, börjar jobba alldeles strax. Typ 20 minuter för att vara exakt! Idag va början på det som kommer bli mina långa lördagar, kommer nämligen vara på Mini kl 10-14 varje lördag och jobba 16-20. Efter det kommer jag troligen vara död. Jag är lite stolt över mig själv som lyckats få ledigt på jobbet nästa lördag eftersom alla Scufmänniskor kommer då. Då blire party!

Nu när jag och Alexandra gick på stan mellan teatern och jobbet kom vi på värsta idén. Talar inte om vad, men den är bra! Mycket bra!

Hallen väntar! Uhh, såg att det va mycket folk där uppe nu när jag kom. Busy night...


Jag saknar B1 <3

Godmorgon. Usch det är lördag och jag gick upp 07:30. Det var verkligen inte roligt någonstans och jag mådde så dåligt, trots att jag var duktig igår. Gårkvällen spenderades delvis hemma i soffan, men också ute på promendad i Sweet Valley med Jenny. Gick hem till Jenny runt 22-tiden igårkväll och vi gick ut på en gång. Hon hade gjort varsin termos meg te och s åhade vi på oss massa varma kläder. Vi bara gick, satte oss på ett par bänkar, gick när med blev för kallt, bytte bänk, osv.. Det va så mysigt. Jag fick berätta allt. Och det var det skönaste, någon som bara lyssnade, någon helt utomstående. Så nu är det en till som vet och jag har sagt att det inte är något man behöver vara tyst om eftersom att alla ska få veta. Dessutom konstaterade jag att hon är död för oss så det spelar ingen roll vad som händer nu, det kommer inte röra oss i ryggen. Hon är inte längre en del i något som har med oss att göra. Så att alla får veta, eller att någon berättar är bara bra...sanningen ska fram, för rättvisans skull!

Nej, nu ska jag börja göra mig i ordning. Bussen går om 40 minuter och jag har inte ens börjat, Mini kallar..




I can still recall

Efter mycket om och men, velande fram och tillbaka, blir det en lugn fredagskväll hemma. Jag och L skulle egentligen gått på bio men hon slutade så sent och mådde inte riktigt bra, så det fick bli var och en hemma hos sig istället. Visst kan det vara skönt att vara hemma också, speciellt om man är så trött som jag är just nu. Kommer visserligen få lite tråkigt ikväll men vad gör det? Alltid finns det något att göra, om inte annat har jag en grym hög med plugg bredvid mig just nu..

Imorgon blir det ett långpass på Mini. Min egen grupp kl 10-11:45 och sedan Lenas Lördag 12:30-14:00. Sedan har jag 2 timmars uppehåll innan jag börjar jobba, vilket jag gör 16-20. Efter det får vi se vad som händer. Kankse hade Jenny födelsedagsfest? Antingen det, eller så tar jag och L bion då istället..





Bjuder på en somrig sommarbild. Hårfärgen.

Nu tror jag att jag ska baka..


Pass


Din kropp:

hur lång är du: 161 cm
hur mycket väger du: typ 51 nånting
vilken sko storlek har du: 37-38
är du nöjd med din kropp: nej det har jag aldrig varit
skulle du kunna plastikoperera dig: ja
välj en sak du tycker är fulast på dig: benen
vilken ögonfärg har du: många
vilken hårfärg har du: blont med en ful utväxt som ska bort på torsdag
har du lång överkropp: hahaha nej
har du långa armar: ganska, heöt ourangutang
har du långa naglar: fråga Lexie! haha

Dina känslor, tankar och humör:

hur är ditt humör nu:  trött men glad
vad tänker du på just nu: det tänker jag inte säga
saknar du någon just nu: JA!
gillar du någon: njee inte dirket
är du kär: nää
är någon kär i dig: nej
älskar du någon: ja såklart, <3
hatar du någon: det kan man säga! ganska mycket, right?
hur är du om du är hungrig: skitsur och gråter
hur är du om du är trött: ännu surare och ännu mer gråtig
om du sovit i tre timmar: vaknar jag inte

Dina önskningar:

du skulle egentligen velat heta: typ något jättefint
du skulle egentligen velat bo: jag gillar Sköndal men Söder eller Vasastan hade inte varit fel
din högsta önskan är: oh herregud!
du skulle vilja ha: kladdkaka


Ditt rum:

vilken färg är det i ditt rum: brun fondväggstapet med  ljusblå och vita/silvriga blommor och ljusblå väggar
har du en tv i ditt rum: jaa
har du en dator i ditt rum: jaa
har du en säng i ditt rum: världens skönaste
har du kläder på ditt golv: nej
har du tidningar på ditt golv: nej
har du något annat på ditt golv: en damsugare jag inte rört på år och dar..










Fredag

Nu när den omtalade labbrapporten är inne har man helt plötsligt massa andra saker som också ska in ganska snart. Näst på tur står Veckoprapporten som ska in på måndag, 1 A4 där vi ska förklara om vi behöver en stat och varför. Allt ska dessutom ses ur ett filosofiskt sätt och vi fick uppgiften igår. Och för att förstå filosofin måste jag läsa drygt 15 sidor till i filosofikompendiet. Det där är till på måndag, resten av veckan ska vi inte ens prata om.

Va bara i skolan ett par timmar idag, började 8:30 och slutade 10:30. Vid 11-tiden gick jag och mötte mamma vid Eriksdal där vi simmade en dryg halvtimme. Väl hemma va jag så sjukt hungrig att jag va tvungen att nästan slänga i mig mat, så nu är jag proppmätt. Nu ska jag börja med min veckorapport och sen måla naglarna och sen får vi se vad jag hittar på.




Grattis Grattis Grattis



och godnatt <3

Träning

Nyss hemkommen från stan. Tyvärr blev det ingen Rytmusvisit eftersom Amanda var på bio och jag hade ganska bråttom. Åkte istället till Eriksdalsbadet och tränade Step och Core. När jag tränat klart mötte mamma upp mig på badet för att hjälpa mig att förnya mitt årskort som gick ut idag. Eftersom jag är omyndig och vi har valt att dra avgiften på autogiro var jag tvungen att ha med mig mami. Jag kan faktiskt passa på att tipsa om mitt träningskort;

Jag tränar inom Stockholm stad och årskortet gäller på alla Stockholm stads anläggningar som är ca 15 stycken om jag inte har fel. Eriksdalsbadet, Forsgrénska på Medis, Farstahallen, Högdalshallen, Åkeshov, Vällingby, Västertorp, Skärholmen. Ett flertal ställen runt om stan alltså. Det bästa enligt mig är att Stockholm stad erbjuder mycket mer än t.ex. Sats och Friskis. Här har vi fler gruppträningspass än de andra, många gym och simhall. Simma gratis på alla simhallarna, bada på Eriksdal eller Husby. Många alternativ alltså, plus att det är billigt. Ett årskort med både bad, gruppträning och gym kostar om man tar det på autogiro 358 kr/månaden, eller en helavgift på ca 4000 kr.





Mer info på Eriksdalsbadet



Hösten tär

Hej hopp! Sitter i skolan och ska alldeles strax bege mig bort mot Rythmus för att repa lite med Amanda. Det får bli en snabb repetion idag för vid 18-tiden ska jag träffa mamma och förnya mitt träningskort som går ut idag, träna ett pass och åka hem. Vill egentligen bara hem, äta och sova för nu känns det inte som att jag har någon ork över huvud taget. Nej, nu rycker jag upp mig. Får gå förbi ICA och köpa något att äta och samla krafterna. Det kommer bli så mycket skönare när jag är klar med allt då. För imorgon är det ju helg!



Snabbis

Det får bli ett snabbt inlägg nu, sitter nämnigen och försöker hitta någon sort kraft att orka göra mig i ordning. Dagen är rätt så busy om jag får säg så. Först skola mellan 08:30 - 16:00, sedan direkt iväg till Rytmus för att repa lite inför Leas dop med Amanda. När det är gjort ska jag försöka hinna med ett 45 minuters spinningpass på Forsgrénska hade jag tänkt. Ska jag hinna göra allt är det dags att sätta i gång I guess..

Ha en bra dag,
vi hörs!



Kemi all over

Jag sitter här och är sjukt abitiös att jag nästan blir rädd för mig själv. Jag önskar att min mamma va hemma så att hon kunde se, med tanke på den diskussion vi hade häromdagen om att prioritera skolan. Men hon jobbar och hon kommer verkligen inte tro på mig när jag säger att jag satt mellan 18-22 och skrev labbrapport. Hur ska jag övertyga henne? Inte tänker jag visa henne den i alla fall, det vore att nedvärdera mig själv eftersom den lider brist på ..mycket! Allt är svårt, hela tiden. Allt är svårt överallt. Och framförallt, det är tomt när ingen vet.



Ibland älskar jag dig

Tack för att du sminkade dig idag!

Life's a bitch

Jag försöker och försöker men inte fan kommer jag någon vart! Någon som är väldigt bra på Kemi och som har Viktor Gribbe-kunskaper? Nej jag trodde väl det! Föresten, vi hade vattenpolo på idrotten idag och jag va så bra! Förutom att jag gjorde extremt snygga passningar, överlevde jag och det tar nästan priset! Jag va säker på att jag skulle dö redan innan och det blev knappast bättre av att jag hela tiden såg någon paniksimma imot mig med mördarblick och vassa naglar, samtidigt som jag och bollen trampade vatten och fick kallsupar. Men jag överlevde, trots att Max och Charlie dränkte mig. Nu är det kemin som dödar. Grattis Sofia, du har överlevt i  6 timmar, so far so good..

Och ja, jag gör allt för att slippa plugga..



Ingen


Time goes by so slowly

Sitter här och har lovat mig själv att börja plugga 19:30, Lexie tror mig inte. Vi kom nyss hem till mig efter 25 minuters solning och lite Taco-Bar. Myspys. När jag börjar plugga till mitt kemiprov om 4 minuter (I wish!!) ska Lexie fixa lite grejjer inför imorgon, som blir en avgörande dag. Nog för att det redan är avgjort allting, men imorgon kommer slutspurten. Så troligen kommer ni alla få veta antingen imorgon eller på torsdag. Jag är föresten märkt en sak; jag har fått ett par läsare den senaste veckan och jag tror det beror på det som händer just nu och att ni vill veta. Borde jag hålla kvar er genom att inte berätta? We'll see..




Hurrni, det är ju USAval idag! Vem vinner? Själv har jag ingen koll...
...och jag har knappast någon hjälp av blondinen som stirrar sig blind på "Vänner" just nu, haha.


Paybacktime, sucker!

Vi är på god väg. Hela kvällen igår fixade vi, och Alexandra har suttit hela dagen idag och fixat ännu mer, cred till dig vännen <3 Imorgon ska vi ses efter skolan för lite solning och sen hem till mig och fixa det sista, innan vi gör det absolut sista. Det sista som förhoppningsvis kommer vara det sista som någonsin rör oss i den här "historien". Sedan, aldrig mer. Det enda som kommer vara kvar då är att låta alla veta. Sen så ska vi börja leva igen. Levde gjorde vi föresten i helgen, ganska mycket också. Vi hade verkligen så roligt och tänkte inte alls. Vet ni varför? Vi slapp henne..




jag börjar 11 men är i skolan

Det här landet är ett kallt land, ett mörkt land. Jag kan helt ärligt förstå att människor blir deprimerade såhär års. Det är mörkt när man vaknar, mörkt när man går hemifrån, mörkt när man kommer till skolan eller jobbet, ljust när man är i skolan eller på jobbet, mörkt när man går hem, mörkt när man kommer  hem, mörkt hela kvällen, mörkt mörkt mörkt. Samma sak när det gäller kyla. Det finns dock en skilldnad; det blir aldrig varmt. Inte en enda stund.
OM det inte är såman fått en vinterjacka av sin mamma!


Jag älskar den, fast än att den kommer från Stadium, är en everest och inte ser ut såhär <3


I'm a rockstar








Godmorgon världen

Trött idag. Mår förvånansvärt bra faktiskt, med tanke på gårdagen. Alexandras pappa hade Halloweenfest igårkväll och hade bjudit hur många som helst. Jag tror vi var runt 100 pers i deras hus. Det var så påkostat och jättefint! Det första jag såg när jag kom var att de visade film på grannens husvägg, bara en sådan sak. Sedan inne i huset hade de gjort en spöktunnel på nerevåningen fullt av läskiga saker. Ett dansgolv för småbarnen, 12 kg godis, spotlights och laser i hela huset. En DJ där de andra dansade och sjukt mycket högtalare. Det var barn och vuxna överallt och vi hade det verkligen jättenajs!




Mer bilder finns på face!



RSS 2.0