Turn her can'ts into cans and her dreams into plans

Hallå i regnet! Fredag idag och två dagar kvar tills jag fyller år. Galet! Har aldrig någonsin haft så blandade känslor inför min födelsedag som i år, det känns både bra och jätteknäppt att fylla 21. Det är ingenting egentligen men det betyder ändå att det var två år sen man var tonåring. Två år sen..
 
Idag började jag i alla fall min morgon med en löptur i regnet. Hade tänkt åka till gymmet men när jag såg hur mycket det regnade ute ångrade jag mig eftersom att jag älskar att springa när det regnar. Det är typ det skönaste som finns! Dock så blev löpturen lite längre än jag hade tänkt mig och efter 12,3 km med blöta skor och dygnsura kläder så var det inte riktigt lika skönt längre. Däremot kändes det jävligt bra när jag kom hem och insåg att så långt som jag sprang idag har jag aldrig gjort och jag hade kunnat springa ännu längre om jag inte varit helt dyblöt och hungrig.
 
Efter en varm dusch och lite frukost åkte jag in till stan och mötte camilla för lunch och gummistövelshopping till henne och även om vi regnade bort så var det himla mysigt och lika sjukt som vanligt. Vad skulle jag göra utan henne? Resten av kvällen ska jag ägna åt att blåsa rosa balonger och fixa is till imorgon då det blir feeeest @ my place. Får kanske även lite kvälls/natts-besök senare.
 
 
 

Torsdag och 3 dagar till födelsedag

Igår var min lillskit arg på mig från det att jag kom vid kl 16 tills han somnade kl 21. Han sa inte ett ljud och vägrade leka, haha. 3 års-trots ♥ Fick sluta lite tidigare och va hemma lite innan 12 på natten.
 
Idag är jag ledig och ska sova hela dagen. Tänker passa på innan skolan börjar nästa vecka för då vet jag inte ens när jag ska hinna sova alls eftersom den här kursperioden är helt insane. Vi har minst en lektion om dagen, jag  har teaterlektion en kväll i veckan och jobbar två kvällar i veckan + varje lördagmorgon. Någonstans därimellan ska jag hinna läsa mina 1500 sidor kurslitteratur och förhoppningsvis också kunna träna. Så imorgon har jag min nästsista sovmorgon på 3 månader eller något.
 
Trodde föresten att mina ben skulle gå av på riktigt efter gympasset imorse. Började med att köra ett stenhårt triceps & axelpass och avslutade sen med 30 minuters galen löpning på bandet.
 
5 minuter i 10 km/h
4 minuter i 11 km/h
3 minuter i 12 km/h
2 minuter i 13 km/h
1 minut i 14 km/h
1 minut i 15 km/h
 
x 2
 
Men jag överlevde och det känns jävligt bra nu!

Tisdag

Igår efter morgonträningen åkte jag direkt till stan och träffade mamma. Hon skulle kolla i lite affärer och sen skulle vi äta lunch med min moster. Jag älskar att gå på stan med min mamma, det är alltid så himla mysigt. Förutom igår när jag var tvugen att stå i en tygaffär på sveavägen i 45 minuter och säga "ja" eller "nej" när hon föreslog... typ alla i hela affären.. tyger till ett par kuddar. Efter lunchen fick jag inte vara kvar i stan längre eftersom hon skulle göra hemlisar. Det spelar tydligen ingen roll att jag fyller 21 år på söndag, jag blir alltid barnsligt fånig när det gäller födelsedagspresenter och julklappar och frågade tusen frågor och krävde massa ledtrådar, haha. Fick inga.
 
Idag är det kvällsjobb som gäller,16-23.30. Har redan varit på gymmet och ska snart ut på en powerwalk innan jag ska fixa lunch och åka och jobba. Hoppas att lillskrutten är på lekhumör idag, för det är jag!

Ny vecka, nya möjligheter?

Eh.. Ny vecka, sista veckan som 20 åring. Sista veckan som närmare 15 än 25 år. Sista veckan som en liten skit.
 
Märks det att jag har lite ångest över att fylla år? Den här sista veckan (känns som att jag ska dö på måndag, haha) har jag två saker in my mind. Jobb och födelsedagsplanerande. Jobbar både imorgonkväll och på onsdagkväll och sen på lördag har jag bjudit hem mina allra närmsta vänner på lite födelsedagsfest innan vi drar ut på krogen. Förra veckan var jag och Lexie och köpte saker, allt i rosa såklart, och i lördags var pappa här med cider och vin. Så nu ska jag bara fixa det sista och sen är allt klart. Är redan sjukt taggad!!
 

Cool kids can't die

Imorse när jag vaknade, efter 10 timmars sömn, trodde jag att det här skulle bli en skitdag. Inte bara en dålig och tråkig dag, utan en skitdag. En sån som inte går att göra bra hur man än gör. Det spöregnade, var grått, jag vaknade med huvudvärk, ont i magen och ont i hjärtat. Men en sak jag har lärt mig om mig själv det senaste året när jag har mått dåligt är att jag faktiskt kan ändra på skiten, jag kan numera göra en dålig dag till en bra.
 
Så jag tog en alvedon, trotsade spöregnet och åkte till gymmet. och efter en timmes stenhård crosstraining med massa intervaller, ett sjöblött svettigt linne och en lång dusch kändes det redan bättre. Blev sen också erbjuden en lunchdate med Felicia, Malin och Bella och där blev den dåliga dagen bra igen. Trots spöregnet och magvärken. Huvudvärken försvann någonstans på gymmet. Så nu är jag hemma igen, på bra humör. Sitter just nu och planerar min födelsedagsfest och kollar på 'Nörd söker kärlek'. Kanal 5 levererar alltid! Haha.
 
Inbäddad bildlänk
 

Lördag

Gooodmorgon Lördag! Eftersom att jag har varit ute + jobbar varenda helg hela sommaren och fyller år nästa så hade jag bestämt sedan länge att det här skulle bli den lugnase helgen ever. Så igår när det var löning så var jag äntligen och fixade naglarna och på kvällen åt jag och Lexie mysmiddag och drack drinkar på Fridays. En helt perfekt fredag!
 
Idag vaknade jag pigg och obakis halv 9 och gick direkt ut i löpspåret. Hade satsat på en mil idag också och hade sprungit 9,5 km när jag kom hem efter att ha tagit halva nynäsvägen, genom tallkrogen, gubbängen och hökarängen. Nöjd tjej! Nu har jag precis ätit frukost och ligger och kollar på Extreme Home Makover. Ska åka in till stan och äta lunch med pappa om några timmar så att jag kan få min alkoholleverans till festen, haha.
 
Foto: Rosa!
 
Inbäddad bildlänk
 

Regn och film

Det här höstvädret som helt plötsligt har kommit kunde inte tajmat min lediga dag bättre. Det regnade lite (mycket) igår när jag skulle gå hem genom gamla stan med både barn, vagn, väska och paraply från teatern men annars var det rätt fint väder på dagen. Men idag har det varit både kallt, blåst och regnat typ konstant. En riktig höstdag. Det har passat mig rätt bra eftersom att jag har varit helt slut i både huvudet och kroppen då jag har haft en rätt hård vecka med både nytt jobb och tuffa beslut gällande mitt välmående. Därför har jag, förutom ett pass på gymmet och en power walk då solen faktiskt sken en stund, legat i soffan i mjukiskläder och kollat på serier och film. Kollade nyss på You & I med Micha Barton, sjukt bra film! Rätt hemsk men så så bra.
 
Nu ska jag fixa lite middag om ett tag och sen fortsätta mitt film-maraton. Tänker sova tidigt ikväll så jag är pigg imorgon då jag både ska träna, fixa naglarna och gå ut och äta middag med min bästa!
 

Världens mysigaste jobb

Nyss hemkommen från eftermiddagens och kvällens jobb. Lilleman var lika duktig idag som igår och en riktig charmis hela dagen. Jag har deffinitivt en ny liten kärlek  ♥
 
Eftersom han fortfarande är ganska liten och saknar sin mamma väldigt mycket så följde vi med till stadsteatern en stund idag för att kolla vad mamma gör på jobbet. Tror att jag tyckte att det var roligare än vad han gjorde för jag blev heöt starstrucked av alla kändisar. Kom inte mer än innanför dörren innan de stod där, skådis efter skådis. Jag visste knappt vad jag hette efter att ha träffat Katarina Ewerlöf, Frida Hallberg, Leif André, Lisette Pagler och massa fler. Coolt som fan. Efter lite smink och uppvärmning (när lillis sprang runt på stora scen och charmade alla) gick vi hem där han däckade efter en kvart, med kläder och allt på. Så mellan 20-23:30 satt jag och kollade på film med en snarkade bebis bredvid mig. Det är jobbigt att jobba.
 
Nu är jag hemma och får äntligen sova. Har fyllt på med en proteindrink så att jag inte vaknar och är vrålhungrig mitt i natten som jag gjorde igår. Imorgon är jag helt ledig och ska träffa Markus och träna. Ingenting annat.
 
Natti ♥

Jag är inte lika ung längre, men precis lika dum


Hard work work

Huuur kan man bli så trött av att göra ingenting? Eller ingenting var väl kanske att ta i, det är egentligen ganska energikrävande att passa barn. I alla fall en extremt fysisk 2 åring. Efter lunchen med mami igår gick jag från skanstull till gamla stan för att jobba. 7,5 timme gick mycket fortare än vad jag hade trott. Vi lekte lite med bilar, gick ut och klättrade i lekparken, kollade på film, åt middag framför tv:n och busade så att tårarna sprutade. Ett enda utbrott fikck han på de 5 timmarna han var vaken och det slutade med att jag fick bära barn + cykel hem. Träningpass deluxe! Precis innan svenska hollywoodfruar började så däckade han på en sekund med täcke och napp i soffan och vaknade inte en enda gång. Vid midnatt fick jag sluta och däckade lika fort jag när jag kom hem.
 
Vaknade vid 8 imorse och åkte till gymmet. Körde 50 minuter kondition och lite styrka. Måste bli stsrk på riktigt om jag ska bära hem honom fler gånger, haha. Ikväll är det jobb igen som gäller och innan dess har jag massor att fixa. Så, tjingeling!
 

WT-tv och jobb

Igår började äntligen höstens WT-tv, herregud vilken bra kväll det var. Först färjan, sen ensam mamma söker och sist breaking news med Fredrik och Filip. Lite pinsamt att säga men jag älskar det. Ikväll börjar svenska hollywoodfruar också, mitt liv har nog fått en mening igen. Haha.
 
Började min morgon idag med en timme på gymmet. Kondition och armar. Svettades som en gris. Åkte hem, åt frukost och gick sen ut på en liten power walk runt sköndal med mamma. Nu har jag äntligen fått duscha och ska vila en stund innan jag ska ta tag i den här dagen på riktigt. Planen är att åka in till stan och äta lunch och shoppa med mami och sen i eftermiddag börjar mitt nya jobb/mitt andra jobb på riktigt. Ska passa lillskrutten hela kvällen idag och imorgon. Är lite nervös måste jag erkänna, även om jag har gjort det här 1000 gånger förut.

Mot alla odds..

.. så lever jag. Den där milen-löprundan i lördags kändes så jävla bra just då men efter några timmar började det kännas. Det började med lite stumma ben och träningsvärk i låren, för att sedan spridas till höfterna och ryggen. Kramp i hälsenorna, stickningar i ländryggen och smärta i korsryggen. På lördagkvällen gick jag som en 80 årig tant och har precis börjat känna mig som en människa igen. Haha.
 
Trots detta så har jag hunnit med massor. Lite jobb, mys med markus, midnattsloppet (tittade, hade bara kunnat drömma om att springa i mitt tillstånd), gym och grillning med mami och john. Nu har jag nyss kommit hem från gymmet och ska snart äta lite lunch innan jag åker till kista och möter lexie för lite födelsedagsfest-shopping + födelsedagsklänning. Wihoo!
 

En löprunda och en minifrukost senare

Igårkväll var det hejdåutgång för tjejerna som gällde. Det var lika härligt som vanligt att umgås med dem och så sjukt jävla sorgligt när vi skulle säga hejdå. Jag hade nog inte fattat att de ska flytta ifrån oss på riktigt förns igår. Lexie och jag fick nästan torka varandras tårar när vi drog från sommar. Haha. Usch.
 
Imorse vaknade jag halv 8, pigg. Inte helt friskt efter en utekväll kanske. Drack lite vatten och tänkte börja morgonen med en PW och lite frisk luft. Den PW'n blev tydligen en löprunda som slutade på 1 mil. Haha. Första milen på typ.. 2 år. Bra som fan gick det också, 55 minuter. Duktig tjej! Dock mådde jag så illa efteråt att jag inte fick i mig mer än ett äpple till frukost.
 
Ska snart åka till farsta, min första lediga helg på länge och jag kan inte hålla mig från jobbet. Ska köpa skor och middag till ikväll då världens bästa Markus kommer hit. Tjingeling!
 

Problem?

Jag tycker inte om att prata problem. Jag tror, och har alltid trott, att det är det som skapar promblemen. Jag inbildar mig att det är människor, som genom att lägga så mycket energi på en situation eller ett läge, skapar ett problem som egentligen inte borde varit något. Jag tror att om man accepterar att situationen är som den är och slutar ifrågasätta varför så har man varken skapat sig själv eller andra något problem och det blir därför inte något som stör en lika mycket.
 
Dock inte sagt att jag inte kan prata med mina vänner om saker som de tycker är jobbiga. Eller som jag tycker är jobbiga. Vilket jag egentligen helst håller för mig själv ändå. Men jag tror att det blir lättare att leva med den inställnigen.
 
Ville bara säga det.

What goes around comes around

Imorse vaknade jag som ett vrak efter att ha sovit i ca 6 timmar. Hade inte satt något alarm utan slog upp ögonen, helt klarvaken, innan kl 07. Pigg men ett vrak. What goes around comes around, så jag lär väl bli tröttare än tröttast innan den här dagen är slut. Åkte i alla fall direkt till gymmet för att göra av med lite energi på löpbandet i 50 minuter och sen hem för en tidig frulle. Nu har jag precis kommit ut ur duschen och ska snart gå till farsta för att kolla i lite affärer, köpa converse och fixa det sista till tjejernas presenter imorgon. I eftermiddag ska jag träffa min lilla skuttpojke igen, följa med och hämta på förskolan och leka lite i parken och så. Så att vi båda blir bekväma med varandra innan jag börjar jobba nästa vecka. Tjing!

Vovvis

 
Inbäddad bildlänk
 
Inbäddad bildlänk

Onsdag

Inbäddad bildlänk
 
Igår gick jag runt såhär hela dagen, förutom när jag var på ett jobbmöte och var ute och åt middag med mamma och john. Idag har jag tänkt göra samma sak. Har redan varit på gymmet och ligger just nu och latar mig i soffan. Drar möjligtvis ut på en pw i solen om en stund men annars tänker jag inte ansträna mig så mycket mer. Förhoppningsvis kommer camilla och milo hit om några timmar och kollar på sunes sommar med mig. Som jag har längtat efter att se den filmen, haha!

In action

Den här helgen. Den har varit som den har varit, haha. I fredags umgicks jag med världens bästa markus hela dagen och kvällen, annars hände det inte så mycket spännande. I lördags jobbade jag först 3 timmar mitt på dagen och åkte hem till camillas nya lya när jag hade slutat. Där hände det grejer, haha. Det började rätt sansat med middag och x antal cigg på ballkongen, tills vi började dricka vin. Det är nu jag fattar varför jag har saknat henne så mycket för herremingud va vi höll på. Spelade in mongo-videos, dansade fågeldansen och mimade till markoolio. Vid 22-tiden åkte vi in mot stan, mötte upp lite guys och drog till sommar. Där var det lika mycket (och små) folk som vanligt men det hindrade inte oss från att dansa, shotta och driva med folk. Vid 01:30 var jag en duktig tjej och åkte hem eftersom att jag igår stod på jobbet i 7 timmar och sålde för ungefär 20.000 kr mer än planerat. Kaosdag!
 
Nu har jag nyss kommit hem från gymmet, ätit frulle och duschat. Ska snart åka hem till min nya barnvaktsfamilj och hälsa på. och hoppas på att 2 åringen tycker om mig litegrann iaf. Wish me luck!
 
Inbäddad bildlänk

Hälsofrågor

Hur lång är du?
ca 157 cm, kort.
Hur gamal är du?
20 år (viktigt), fyller dock år om tre veckor
Vad arbetar du med?
Pluggar på heltid till förskollärare på SU men jobbar extra på Nilson Shoes och som barnvakt
Hur ofta/mycket tränar du?
Minst en gång om dagen, antingen gym eller löpning. Brukar snitta 5 gympass (både styrka & kondition) och 2-3 löppass i veckan
Vad tränar du helst?
Kondition på gymmet. Crosstraining och löpning med massa intervaller. I love sweat.
Vilken är din bästa/effektivaste övning?
Utfall med viktplatta eller stång. Träningsvärken i rumpan efter det är brutal!
Hur motiverar du dig?
Jag vet hur bra jag mår när jag tränar och hur dåligt jag mår när jag inte tränar, det räcker. Jag älskar att älska min kropp :)
Hur äter du?
Minst 5 mål om dagen. Tränar oftast på morgonen och då brukar jag äta nått pyttelitet innan och sen stor fruksot efter. Lunch - oftast mat men nu på sommarn har det blivit mest yoghurt/kesella, mellis, mycket middag och kvällis.
Hur sover du?
Alldeles för lite och alldeles för dåligt, tyvärr.
Ditt bästa tips att komma igång
Bestäm dig! Gör sen klart för dig själv vad det är du vill uppnå med din träning och varför du vill träna. Sen, just do it!
Bästa hälsoreceptet receptet
Tina frusna hallon så att de fortfarande är lite lite hårda, mosa ihop med en skopa proteinpuvler och lite kallt vatten. Vispa med en elvisp och tillsätt lite vatten i taget tills det blir ett fluff. Ät.
Inbäddad bildlänk

Things boys do we love

 
 
 

Imorgon är det fredag

Igår umgicks jag med min mami heeela dagen, det var mysigt. Vi var och storhandlade i kungens kurva, åt lunch i heron, gick runt i affärer, lagade middag, kollade på lägenheter på internet, åt glass och kollade på hunger games hela kvällen. Jag fick även ett bra samtal under dagen och börjar troligtvis mitt andra jobb nästa vecka. Ytterligare ett barnvaktsjobb, som passar mig perfekt. Jag älskar att hämta på förskolan, leka i lekparken, läsa sagor och mysa på kvällen. och när det är med ett kändisbarn så kan det ju inte bli bättre! Hehee.
 
Idag tog jag sovmorgon och var inte på gymmet förns strax efter 9. Kom nyss hem och har precis svept en proteindrink. Ska kolla på os hela förmiddagen, det är nu det roliga börjar. Friidrotten! Vad kvällen har att erbjuda återstår att se. Ska jobba hela helgen så det blir nog rätt lugnt både ikväll och imorgon. Talk to you later!
 
riktiga gosisar

Födelsedag, fest och presenter

Idag har jag äntligen varit lite flitig och gjort massa saker. Inte någon av de saker har på min to do-list i och för sig, men ändå. Timmarna inne i stan med bästis var helt perfekta. Lite shopping, lite fika och de bästa presenterna till tjejerna! Kom hem vid 17-tiden och drog direkt up på en pw, vilket var himla smart gjort då det började spöregna mitt i. Var ute i ca 30 minuter innan jag höll på att frysa ihjäl och gick in och fixade middag. Är megatrött och ligger i soffan och läser bloggar och slötittar på os, som aldrig verkar ta slut. Har också börjat planera min födelsedag som är om 3,5 vecka som kommer bestå av middag, fest och utgång. Är sjukt taggad på att fylla år men sjukt otaggad på att fylla 21. Gammal. Ångest. Det enda bra är att man får gå ut lagligt i USA, vilket vi ska göra nästa sommar!
 
Längtar dock till imorgon då jag ska ha en heldag med min fina mami som jag inte träffat på huur länge som helst. Shopping, middag och bio står på schemat! Tjing!
 
 

Tisdag

Igår njöt jag av att vara ledig till tusen, förutom ett träningspass på morgonen och en PW innan lunch så låg jag ute på ballkongen i bikini och kollade på film typ hela dagen. I alla fall fram till kl 17 då jag åkte in till stan och mötte cilla för en efterlängtad fika. Idag är jag lika ledig men tänkte inte vara lite mer effektiv än igår. Kom hem från gymmet för ett tag sen, har ätit frulle på ballkongen och ska snart åka in till stan och möta lexie för lite presentshopping till två fina tjejkompisar som snart flyttar ifrån oss. Så sorgligt!
 
Så spännande är mitt liv just nu! och här kommer världens mest oklara låt.
 

En bajskorv

Förra veckan var det meningen att jag skulle ha lite framförhållning inför det kommande plugg/jobb/lägenhets/livs-kaoset och var duktig och gjorde upp en lista på det jag skulle göra den här veckan. Dvs typ allt jag har att göra tills terminen börjar. Hur mycket av det har jag gjort, förutom att jobba? Eh.. inget. Blir så jävla trött. Får ta tag i det en annan dag för idag har jag två mission. 1. Jobba. 2. Vara ett roadkill och må som en bajskorv hela dagen.
 
Tips från coachen: jobba inte 5 timmar ståendes, drick massa drinkar, var vaken 22 timmar och sov 4 timmar på samma dygn, dagen innan du ska jobba igen. Inge bra! Men jag hade fan kul igår!

Fittmorgon

Godmorgon! Jag kan ju inte påstå att jag vaknade på rätt sida idag när jag slog upp ögonen kl 07 och insåg att grannarna ovanför hade världskrig, igen. Vi bor i ett väldigt lyhört hus (man hör tom när grannarna går på toa..) och dom där jävlarna bråkar, skriker och smäller i dörrar minst en gång i veckan. Oftast på kvällar och mornar också. Så idag fick det fan vara nog, gick raka vägen upp och skrev ett argt (läs:hat) brev och satte upp nere i porten. För det är fan inte okej att börja gallskrika kl 07 en lördagmorgon, jag hade ställt mitt alarm på 9:30.
 
Efter det där utbrottet kunde jag ju inte somna om, såklart. Så jag snörade på mig skorna och gick ut på en löprunda. Fort som fan gick det idag, 5 km på 25 minuter. Måste ha varit ilskan, haha. När jag kom in igen duschade jag, åt frukost och gick och la mig igen. Somnade om en timme och har nyss vaknat igen. Ska snart bege mig mot jobbet och ikväll blir det middag med min bästa och sen utgång med boysen. Tagga!
 

Jobbkaos och sommarkvällar

Igår var det jobb som gällde hela dagen, jobbade ett riktigt mördarpass plus att vi precis har dragit igång med vår sommarrea. My good. Det var paybacken för att vi har haft så extremt lugnt de senaste veckorna. Kaos. Efter jobbet åkte jag hem och gick raka vägen ner till badbryggan vid dreviken med mamma, john, lea och ludde. Barnen badade, vi grillade korv och mashmellows och njöt av kvällssolen. Perfekt avslut på en galen jobbadag.
 
Inbäddad bildlänk
 
Idag är jag ledig en dag innan jag jobbar hela helgen igen. Har nyss varit på gymmet och ska snart bege mig in mot stan och träffa camilla, som jag inte har träffat sen typ.. skolan slutade ♥

Bra dag!

Idag var det meningen att jag skulle jobba hela dagen men blev helt plötsligt ledig en timme innan jag skulle börja. Så istället har jag laddat inför imorgon då jobbhelgen börjar på riktigt. Började morgonen med en tur till gymmet där jag körde rygg och lite kondition, så gott jag kunde med träningsvärken i benen och rumpan från gårdagens pass. Åkte hem, åt frukost och bytte om innan jag åkte till Lexie för ännu mer träning. Vi hade bestämt oss för att ta en liten prommenad som slutade med en timmes powerwalk runt hela solna och sumpan, inkl alla backar som fanns. Det var då mina ben och min lilla rumpa dog för andra gången idag. Avslutade med ica maxi och lunchshopping. Spenderade sen hela dagen hos min bästa och kollade på film, färgade ögonbryn och snackade skit. Kom hem för ett litet tag sen och sitter just nu och kollar på våra pinsamma kroppar. Kanal 5 kan ju ha hittat alla konstiga människor i hela världen. Mer oklart program får man ju leta efter. Tjing!

RSS 2.0